ستاره هالی به حالی!

ساخت وبلاگ

صدف  عزیز لطفا آدرس جدید  وبتونو بذارین. من ندارم 

بعضی از دوستان ظاهرا جلای وب کرده اند و هیچ خبری ازشون نیست. غیبت رد میشه براشون. گفته باشم!

مامان نازدونه ها. ستاره بانو.  ناگفته های پاییزی و....

-------

قبلا گفته شد که محمد حسن خان رییس ایل اشاقه باش بشمار می رفت که موقتا به استر آباد رفته بود و افراد طایفه اش می دانستند که او امروز بر خواهد گشت. وقتی اعلام شد که محمد حسن خان بر گشته خیلی خوشحال شدند زیرا حضور او در چنان اوقات شومی مایه امید واری و دلداری بود.

محمد حسن خان ، قبل از این که به یورت خود و نزد همسر حامله اش برود، ابتدا به جمع تماشا گران ستاره پیوست.
او جوانی 25 ساله و متوسط القامه  و خوش قیافه بودو   بسان مردان طایفه ریش را می تراشید و سبیل را به حال خود رها می کرد.
هنگامی که محمد حسن خان به افراد ایل ملحق شد، نتوانست راجع به مسافرت خود به استرآبادبا آنها گفتگو کند   . دلیلش هم ظهور همان ستاره دنباله دار بود.وی بخوبی می دانست که همه از ظاهر شدن آن ستاره بیمناک هستند. حتی خود محمد حسن خان نیز از وجود آن ستاره سخت بیمناک شده بود.زیرا مثل بقیه عقیده داشت که ستاره دنباله دار برای نوع بشر بد خبر و شوم است!
برای  طایفه اشاقه باش که صحرا نشین بوده و اسب و گوسفند پرورش می دادند و اهل زراعت و کشاورزی نبودند بلا  عبارت بود از طغیان رود خانه اترک و غرق شدن مال و رمه و یورت ها و اسبان و گوسفندان. یا خشکسالی و از زین رفتن مراتعی که مال و رمه شان در آن می چریدند!یا حتی ناخوشی و بلاهای مسیری متداول آن دوران مثل وبا و طاعون!
از این سه گذشته آنها از بلایای دیگر  ترسی نداشتند. زیرا خانه و کاشانه ای نداشتند که  بخواهد با زلزله نابود شود!محل سکونت آنها عبارت بود از صحرای ترکمن نزدیک رود اترک. و بااینکه برای زندگی نیاز وافری  به آب داشتند اما بااین وجود از طغیان  رود بشدت واهمه داشته و  می ترسیدند.
الله وردی حکایت می کرد که اولین بار که آن ستاره دنباله دار طلوع کرد ،آب رودخانه اترک و شاخه های آن طوری طغیان کرده بود که تمام صحرای ترکمن مبدل به دریای استر آباد شده  و تمام یورت ها از بین رفته و هرچه مردم اسب و گوسفند داشتند از دست داده بودند. و عده ای از افراد طایفه هم غرق شده و تنها کسانی زنده مانده بودند که به ارتفاعات پناه برده بودند.
اگر الله وردی قدری از علم نجوم حالیش می شد می فهمید که آن ستاره دنباله دار که به ظاهر دارای دو چشم و  دم دوشاخه بود  اولین بار در دوره جوانی او طلوع نکرده بود بلکه از آغاز خلقت هر 76 سال یک بار در آسمان زمین ظاهر می شود.
آن ستاره و سایر ستارگان دنباله دار در کتاب های نجوم منجمین شرق از جمله ایران اسم خاصی ندارند. در حالی که منجمین اروپایی به آن ستاره دنباله دار- هالی -می گویند.
این ستاره در 1742 میلادی بار دیگر در آسمان ظاهر شد و محمد حسن خان و افراد طایفه اش  برای نخستین بار آن ستاره را در آن سال  در شب 12 ربیع الثانی 1155 ه.ق. دیدند.
در آن شب تا موقعی که ستاره دنباله دار هالی در آسمان بود، هیچیک از مردان و زنان طایفه اشاقه باش خواب به چشمانشان نرفت و هنگامی که آن ستاره افول نمود، محمد حسن خان و افراد طایفه اش بسوی یورت های خود رفتند که بخوابند . الله وردی می گفت تصور نکنید که این ستاره رفته و دیگر  از شر شوم بودنش خلاص  شده اید ها؟خیر او را تا چند شب دیگر نیز خواهید دید و در نهایت  نیش شومش را به ما خواهد زد!.....
نتیجه تصویری برای تصویر مرتع و رودخانهنتیجه تصویری برای تصویر گوسفند
 
کوچه اقاقیا...
ما را در سایت کوچه اقاقیا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 1aghaghia-st0 بازدید : 28 تاريخ : سه شنبه 24 اسفند 1395 ساعت: 14:31